Voor gezinnen

Veel kinderen en ouders krijgen te maken met lastige en uitdagende situaties die een belangrijke invloed hebben op hun verdere leven en ontwikkeling. Kinderen en hun ouders kunnen hierbij de verbinding met zichzelf en met elkaar kwijtraken. Door middel van coaching en begeleiding ben ik in staat om deze verbinding te herstellen.

Heb je het gevoel dat je de verbinding met jouw kind kwijt raakt en wil je deze herstellen?  Neem dan eens contact met mij op voor een vrijblijvende intake.

De begeleiding van het kind kan niet op een doelgerichte en effectieve manier gebeuren zonder de ouders hierbij te betrekken. Ieder gezinslid telt mee en is even belangrijk! De gezinscoaching heeft als doel ouders en hun kind te verbinden en op een harmonieuze manier met elkaar omgaan. Ik geef handreikingen aan en leer ouder en kind elkaars verschillende manieren van uiten, voelen en ervaren van emoties van elkaar te begrijpen. Zo wordt het thuis weer gezellig!

Bij de volgende doelgroepen is gezinscoaching o.a. effectief:

Kinderen met driftbuien, angsten, concentratieproblemen, AD(H)D, Autisme, bedplassen, onzekerheid, hoogsensitiviteit en beeld denkers. Dit is slechts een greep uit mogelijke problematiek.

De gezinscoaching bestaat uit een (minimaal) viertal sessies*, namelijk een sessie met het kind, moeder, vader en een gezamenlijke sessie. Bij het inplannen wordt rekening gehouden met de drukke agenda. Zo kunnen er sessies in de ochtend, middag en avond worden gepland. Tijdens de sessies wordt er gebruik gemaakt van de natuur, dieren en creatieve en beeldende methodes. De ouders en hun kind kunnen helemaal zichzelf zijn en groeien op deze manier naar elkaar toe.

 

 

Effectieve en doelgerichte Gezinscoaching;

  • Individuele sessie met het kind/moeder/vader (3x 1,5 uur)
  • Gezamenlijke sessie gezin (1,5 uur)
  • Evaluatie van het coachingstraject met vader en moeder (1,5 uur)
  • Tijdens de evaluatie ontvangt u een korte rapportage met praktische tips en aanbevelingen

Bovenstaande bied ik aan voor € 395,- incl. BTW. Reiskosten en materiaalkosten inbegrepen.

*Afhankelijk van gezinssamenstelling. Gezin met meerdere broers en zussen worden ook zij individueel gecoacht. Per gezinslid een meerprijs 60 euro.

Het was voor ons lastig geworden om echt naar elkaar te luisteren. Iedereen was geïrriteerd  en deed meer zijn eigen ding. En het was eigenlijk niet meer echt fijn in huis. Door de gezinscoaching weten we nu beter naar elkaar te luisteren en kunnen elkaar beter begrijpen. We kiezen er bijvoorbeeld vaker en bewust voor om tijd 1 op 1 met elkaar te besteden, zonder afleiding van tv of telefoon. Maar echt iets met elkaar te gaan doen. Struinen langs de Waal en goed gesprek bij de vuurkorf zijn toch wel onze favorieten geworden!

Gezin van ouders met drie kinderen 6, 8 en 13 jaar