Individuele begeleiding voor kinderen

De hedendaagse maatschappij vraagt nogal wat van een kind. Doordat ze dagelijks worden blootgesteld aan vele prikkels, maar ook aan verplichtingen, verwachtingen en problemen die ze tegenkomen in hun omgeving. Geen enkel kind is hetzelfde en geen enkel kind reageert op dezelfde manier op deze omstandigheden.

Kunnen we eigenlijk wel verwachten dat een kind kan omgaan met de vele prikkels en impulsen vandaag de dag?

Vanuit mijn opleiding/werk/levens-ervaring heb ik geleerd hoe ik kinderen kan begeleiden zodat zij weer lekker in hun vel zitten, emoties en gevoelens kennen en hier mee kunnen omgaan.

Tijdens de 1 op 1 begeleiding ga ik samen met jouw kind de natuur in, ik maak gebruik van dieren en ik ga creatief en beeldend met jouw kind aan de slag. Op deze manier kan het kind helemaal zichzelf zijn en komen eventuele problemen aan de oppervlakte. Dit gebeurt op een doelgerichte, persoonlijke, effectieve, maar ook luchtige manier. Het kind wordt niet bezwaard met heftige ervaringen, maar wordt uitgenodigd om zichzelf te zijn. Er wordt niet getrokken of gepusht en er wordt ruim voldoende tijd gegeven voor ieder kind. Het ultieme doel is dat het kind terugkomt bij zichzelf en weer lekker in zijn of haar vel zit.

Onze pleegzoon van 11 jaar oud, kan en gaat niet meer naar school toe. Helaas zijn er te weinig professionals die hem begrijpen en dat kunnen bieden wat hij nodig heeft. Naast het feit dat Laura (een van de weinige tot nu toe) dit wel kan, heeft ze ook een bijzondere klik met hem. Sommige mensen hebben van nature al talent om met kinderen om te gaan die nergens anders terecht kunnen. Laura is zo’n natuur talent! Elke vrijdag kijkt Redwaan er naar uit om met Laura aan de slag te gaan. En dat wil wel wat zeggen!

Moeder van (pleeg)zoon van 11 jaar

Bij de volgende doelgroepen kan individuele begeleiding effectief zijn:

AD(H)D, Autisme, PDS NOS, hooggevoelige en sensitieve kinderen, regulatie problemen, beelddenkers.

Wil je een vrijblijvende kennismaking, heb je een vraag naar aanleiding van bovenstaande of wil je gewoon jouw ervaring delen?

Laura is op ons pad gekomen toen we op zoek gingen naar gespecialiseerde begeleiding voor onze dochter. Laura is een betrokken, betrouwbaar en open persoon die onze dochter ziet, zoals ze werkelijk is. Ze heeft een hechte vertrouwensband opgebouwd en geeft haar de mogelijkheid zichzelf te uiten/reguleren.

Laura deinst niet terug voor extreem gedrag, maar biedt juist veiligheid, vertrouwen en handvatten in dergelijke situaties om tot rust te komen. Haar creativiteit zorgt voor plezier en ontwikkeling in de dagelijkse bezigheden.

We zijn allemaal erg blij met haar.  Ze werkt vanuit haar gevoel, met kennis, en met als doel om kinderen te helpen.

Ouders van dochter van 3,5 jaar oud

Ik ben er ruim twee uur geconcentreerd mee bezig geweest. Ik hoefde even helemaal nergens meer aan te denken. Ik herken mijzelf in het graffiti-werk. De gouden achtergrond is voor mij mijn leven, wat heel veel waard is maar wat ik niet altijd zie.. want sommige stukken zijn heel donker. Alsof ik achter gesloten ramen zit. En die lijnen… Dat is van en voor iedereen. Met elkaar verbonden!

 

Meisje van 10 jaar